Blogs: Decorate your home

Te Renoveren Huis Antwerpen

Published Jul 01, 22
4 min read

Renovatiewerken gezocht?

Huis laten renoveren? Wilt u een woning verbouwen? Dan hebt u misschien een bouwvergunning nodig. En de nodige financiële middelen. Maar kent u de normen waaraan uw huis moet voldoen? Of weet u hoeveel btw u moet betalen op de facturen? En weet u ook welke premies u kunt krijgen?Renovatiewerken Oost-Vlaanderen gezocht? Dan zit je hier goed bij LD Works. Met de renovatie van uw woning krijgt u het huis van uw dromen!De laatste jaren zien we een duidelijke trend waarbij er meer gekozen wordt voor renovaties in plaats van nieuwbouw. Als u kiest voor LDWORKS kiest u voor een vakman met vele jaren ervaring in de sector. Algemene Renovatie, zoals totale Badkamerrenovatie, zolderinrichting plaatsen van dakraam, isolatie, wanden, maatkasten, parket, hangtoilet, ramen en deuren … Ook Schrijnwerken, Interieurinrichting, zwembadomkadering, aanleggen van Terras, plaatsen van tuinhuis, vloer- en muurbetegeling, glaswerken, glas Vervangen, glazen binnendeuren plaatsen, akoestische werken, … Renovatiewerken Oost-Vlaanderen via LD Works is de juiste keuze. Wij werken onder andere in: Aalst, Ninove, Zottegem, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Erpe-Mere, Lede, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele …

Wat is een renovatie eigenlijk?

Renovatie of renoveren (uit het Latijn: renovare = vernieuwen) is herstellen of wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen van een bestaand pand, waardoor het weer bruikbaar wordt naar de dan geldende maatstaven en normen. Wanneer een gebouw geheel wordt gesloopt en opnieuw wordt opgebouwd, wordt gesproken van herbouw of vervangende nieuwbouw. Renovatie is het uitvoeren van activiteiten om een gebouw te laten voldoen aan moderne eisen vanuit wet- en regelgeving of aan een moderne vraagstelling inzake het gebruik (de functionaliteit) van een gebouw. Bij renovatie kunnen karakteristieke eigenschappen gecombineerd worden met moderne vernieuwingen. Een renovatie wordt veelal uitgevoerd door een aannemer of bouwbedrijf.Voor renovatie heeft een beheerder/eigenaar de uitdrukkelijke toestemming nodig van de gebruikers van het gebouw/de gebouwen) en wel ten minste 70 % van de gebruikers). Daarnaast is het voor de beheerder/eigenaar mogelijk om na de renovatie de huur aan te passen. Dit om de investering terug te kunnen verdienen. Tijdens de renovatie kan een gebruiker/bewoner vaak niet in het pand blijven dat hij/zij huurt. Vanwege de overlast is de beheerder/eigenaar verplicht om de gebruikers/bewoners tegemoet te komen middels een "renovatievergoeding"

Een woning verbouwen

Voor u start met de verbouwing moet u weten wat haalbaar is. Wat wilt u veranderen aan uw huis? Wat is technisch mogelijk? Zijn er plannen van de huidige woning en het perceel? En hebt u voldoende budget? Voor info en advies over mogelijke kosten kunt u terecht bij een architect of bij uw bank:
 • kosten van een eventuele lening
 • ereloon van de architect
 • administratieve kosten (waarborg, …)
 • voorbereidende werken (stabiliteit, veiligheid, landmeter, …)
 • facturen (sloop, ruwbouw, schrijnwerk, bepleistering, isolatie, dakwerken, technieken, …) en btw-tarief (6% of 21%)
 • vernieuwing of vervanging van aansluitingen (water en riolering, elektriciteit, gas, kabel)
 • <

  Huis Renoveren Antwerpen

  De structuur blijft koud en er is een aanzienlijk risico op condensatie. Daarom wordt de constructie van koude daken afgeraden en worden ze zelden gebruikt in bestaande gebouwen. • Warm dak – De isolatie wordt geplaatst boven de dragende constructie en onder de waterdichte laag. Dit vermindert het risico op condensatie, maar aangezien de waterdichte laag thermisch afgezonderd is van de rest van de dakconstructie, wordt ze blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen met een verhoogd risico op vroegtijdige vervanging - huis renoveren waar beginnen.

  De isolatie wordt bedekt door gebruik te maken van droog plaveisel of kiezel, of er kan gekozen worden voor een groendak - te renoveren huis te koop - west-vlaanderen. De waterdichte laag fungeert bijgevolg als een dampscherm en wordt, aangezien ze aan de warme kant van de isolatie ligt, boven het dauwpunt gehouden, zodat het condensatierisico geëlimineerd wordt (jaren 30 huis renoveren).  Wanneer de dakbedekking recentelijk vernieuwd werd, kan extra isolatie gemakkelijk onder de kepers worden voorzien - volledig te renoveren huis te koop. Bij dakrenovaties moet men altijd de mogelijkheid van een penthouse met bijkomende, verkoopbare appartementen in gedachten houden. Een dergelijke manier van cofinanciering wordt succesvol toegepast in gebieden met hoge bouwgrondprijzen. 2. 3. Vervangen van vensters In oudere gebouwen vormen de vensters een veelvoorkomende oorzaak van warmteverlies.

  De lage oppervlaktetemperaturen van het kader en de beglazing kunnen condensatie veroorzaken, die vervolgens over het raamkader stroomt en de constructie kan beschadigen. Een ander gevolg heeft betrekking op het thermisch comfort, dat beperkt is door slecht geïsoleerde ramen en zo het belang van kwaliteitsvolle vensters benadrukt (opleiding huis renoveren). De vereisten voor vensters en hun plaatsing zijn zowel voor gerenoveerde gebouwen als nieuwe passiefhuizen dezelfde - Sanitair installateur Oost-Vlaanderen.

  Om koudebruggen te vermijden kan het raamkader vóór de dragende constructie in de isolatielaag worden geplaatst (Afbeelding 13) of ten minste op één lijn met het buitenvlak van de muur. De isolatie van het raamkozijn en het raamkader is eveneens belangrijk. goedkoop te renoveren huis. Het raam moet volledig luchtdicht geplaatst worden met behulp van speciale luchtdichtingsstape of dichtingsprofielen.

  Goedkoop Te Renoveren Huis  In elk geval moeten de vensters voldoen aan een U-waarde < 1,1 W/(m²K), waarbij waarden kleiner dan 0,9 W/(m²K) zelfs mogelijk zijn voor een redelijke prijs. Zwembadomkadering Oost-Vlaanderen. De kaders moeten tevens de maximale overisolatie van het raamkozijn toelaten. huis renoveren anderlecht. Wat moet er gedaan worden wanneer de vensters relatief nieuw zijn en enkel de gevelisolatie geplaatst zal worden? Hoe kunnen de venster klaargemaakt worden voor een toekomstige vervanging? In dit geval moet een passend stuk isolatie tegen het buitenraamkozijn worden geplaatst, bij wijze van een voorlopige oplossing totdat de vensters vervangen worden.

  Na “conventionele” renovaties en raamvervangingen kan er vaak schimmelvorming voorkomen op het binnenraamkozijn (Gevelbekleding in tropisch hout Oost-Vlaanderen). Dit probleem is zowel te wijten aan koudebruggen als aan onvoldoende ventilatie. De plaatsing van het venster in de dragende constructielaag en de ontoereikende isolatie van het raamkozijn veroorzaken een afname in de temperatuur van de binnenoppervlakte.  In het geval van een passiefrenovatie hoeft men zich hierover geen zorgen te maken. De correct geplaatste vensters hebben immers een hoge inwendige oppervlaktetemperatuur en de comfortventilatie zorgt voor afdoende luchtverversing. Afbeelding 14: Zelfs bij gevelrenovatie zonder raamvervanging kan het probleem verholpen worden. Het passend stuk isolatie (links) wordt aangebracht om het raamkader en –kozijn te isoleren en zal later vervangen worden door nieuwe ramen.  Een enquête toont dat de bewoners van 19/48 geprefabriceerde woningen zich meer storen aan oververhitting in de zomer dan aan de winterkou (vtm huis renoveren). Men moet hiermee rekening houden tijdens het renovatieproces en dus zonneschermen van hoge kwaliteit installeren, bij voorkeur geïntegreerd in het venster zelf, rolluiken aan de buitenzijde of in laatste instantie aan de binnenzijde. te koop huis te renoveren.

  Luchtdichtheid Gerenoveerde gebouwen zouden over dezelfde lage luchtdichtheid moeten beschikken als nieuwe gebouwen. De meerderheid van de bestaande gebouwen zijn vergelijkbaar met een zeef waardoor de warmte vrijuit ontsnapt. Er bestaan echter ook andere redenen – koudere plekken (lekken) kunnen het thermisch comfort verlagen door tocht. huis afbreken of renoveren. Het grootste probleem betreft de mogelijke vochtcondensatie die schimmelvorming en andere hygiëneproblemen kan veroorzaken - huis renoveren maasmechelen.

  Oud Huis Renoveren Voor En Na

  beton), en vormt doorgaans geen probleem. De aansluitingen en verbindingen van verschillende constructies (vloeren, vensters, daken, paneelvoegen, etc (huis laten renoveren).) zijn de voornaamste plaatsen die voldoende afgedicht moeten worden - een oud huis renoveren. De gewenste luchtdichtheid kan gegarandeerd worden door: - beoordeling van de huidige staat / lokalisering van lekken - gedetailleerde planning van de oplossing - juiste keuze van dichtingmateriaal (tape, folie, platen, etc.) - nauwkeurige uitvoering van de luchtdichte gebouwschil - controle door de luchtdichtheidstest Gebouwen met meerdere verdiepingen (gewoonlijk meer dan 5) worden in meerdere mate blootgesteld aan de wind dan afzonderlijke gezinswoningen en vragen daarom extra aandacht op vlak van luchtdichtheid.

  5. Comfort ventilatiie in gerenoveerde gebouwen De bestaande meergezinswoningen en geprefabriceerde gebouwen ondervinden in de winter een enorme daling in relatieve luchtvochtigheid, die dan ver boven de gebruikelijke normvereisten ligt. Voornamelijk door de slechte luchtdichtheid van de gebouwschil en overventilatie bereikt de relatieve luchtvochtigheid in sommige gevallen waarden kleiner dan 20%.

  Renovatie = nieuwbouw

  Als u een hypothecaire lening voor uw woning afsluit, kunt u zich met de verzekering gewaarborgd wonen kosteloos verzekeren tegen inkomensverlies door plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Koop je vandaag een bestaande woning? Weet dat deze ten laatste tegen 2050 een even goede energiescore moet halen als een nieuwbouwwoning in 2015. Dat betekent een E-peil van 60 (of een verbruik van 100 kilowattuur per vierkante meter). De uitdaging is enorm. Hoe sneller je jouw woning aanpakt, hoe meer euro’s je wint. De beste aanpak hiervoor is een totaalaanpak, maar dat is niet altijd praktisch of financieel haalbaar. Velen kiezen daarom voor een stapsgewijze renovatie. Hoe vermijd je onnodige kosten en onlogische beslissingen? Wouter Hilderson van onderzoeksinstelling Pixii deelt zijn beste tips en ervaringen. Twee op de drie woningen in Vlaanderen (zo’n 1,6 miljoen volgens de FOD Economie) zijn gebouwd voor 1981 en vragen dus heel wat ingrepen richting 2050. Maar ook woningen van amper vijf jaar oud voldoen straks niet meer. “Tegen 2050 moeten we ongeveer 2,2 miljoen woningen aanpakken. Dat zijn bijna 70.000 woningen per jaar. Als je weet dat een groot deel waarschijnlijk renoveert over vele jaren, dan is de opdracht gigantisch.” Het grootste obstakel? “Heel weinig mensen hebben weet van deze eisen. Terwijl zij nu al de juiste keuzes moeten maken om het maximum uit hun investeringen te halen”, waarschuwt Hilderson. Hij helpt je alvast op de juiste weg met volgende tips.

Navigation

Home

Latest Posts

Coverband Lijn 7

Published Nov 28, 22
6 min read

Coverband No Name

Published Nov 26, 22
4 min read

Wat Kost Alarm Klasse 3 Inbouwen

Published Nov 21, 22
10 min read