Blogs: Decorate your home
 Personal Coach Afvallen Limburg  thumbnail

Personal Coach Afvallen Limburg

Published Aug 04, 23
10 min read

Sporten mag dan goed voor je zijn, het is niet altijd makkelijk. Als je net een lange werkdag achter de rug hebt, of als je vroeg op moet staan, kan het lastig zijn om de motivatie op te brengen… Toch is het goed om wel te gaan! Maar hoe doe je dat, als je echt hebt? We vertellen je hier hoe je je motivatie om te sporten terugkrijgt! Merk je nou dat je eigenlijk nooit zin hebt om te gaan sporten? Dan is het misschien goed om grondiger maatregelen te nemen.

Zelfs de meest fanatieke sporter heeft soms gewoon een dag geen zin om te sporten. Je bent moe, je bent druk, je bent chagrijnig – de sportschool is het láátste waar je nu behoefte aan hebt. Wat doe je dan? We geven je hier een paar oppeppers die misschien helpen om jezelf van de bank te krijgen! Op You, Tube en Spotify vind je honderden energieke, oppeppende playlists die op deze dagen heel goed van pas komen.

Eet even een gezonde snack en wacht een half uurtje. Goede tijd dat je humeur tegen die tijd alweer een stuk opgeklaard is en je er weer lekker tegenaan kunt. Voel je je duf en slaperig? Loop dan even naar de badkamer en plens wat koud water in je gezicht.

Als je samen met iemand traint, is er een stuk meer sociale druk om op te komen dagen. Ken je vrienden die ook regelmatig naar de sportschool gaan? Vraag dan eens of iemand zin heeft om vandaag een keertje samen te gaan. Geen sportieve kennissen? Stuur dan eens een berichtje naar een vriend of vriendin waarvan je weet dat hij of zij je goed aan kan moedigen.

Wedden dat hij of zij je heel goed kan uitleggen waarom je toch echt moet gaan? Zie dan maar eens te blijven zitten… Ga even een minuutje zitten en visualiseer hoe je je straks voelt als je wel getraind hebt. Lekker, nietwaar? En hoe voel je je straks als je de hele avond op de bank bent blijven liggen? Tja… een stuk minder tevreden en energiek, vermoedelijk.

Word je al moe van het idee om naar de sportschool te fietsen? Begin dan met de eerste stap. Trek je sportschoenen aan, of pak je tas in. Door op één kleine taak te focussen, wordt het makkelijker om in beweging te komen. En als je eenmaal beweegt, is doorgaan ook een stuk eenvoudiger.

Maar als je vaker één training mist, lopen de gevolgen al snel op… Schrijf het ergens groot op als je níét gaat. Dat is geen lijst die je graag ziet groeien, toch? Zoals gezegd: een keertje geen motivatie om te sporten kan iedereen gebeuren. Maar heb je eigenlijk nooit zin om te sporten? Dat is op den duur natuurlijk een onhoudbare situatie.

Herken je dit, dan is het verstandig om je routine wat grondiger om te gooien. We geven je vier tips om sporten leuker te maken. Hou je niet van uren op de loopband? Groot gelijk, want er zijn een stuk leukere manieren om aan je beweging te komen. Kies niet alleen voor een sport waarmee je resultaten behaalt.

Als je iedere dinsdag na werk gaat sporten, hoef je er steeds minder over na te denken. Dat zit je bij wijze van spreken al op de fiets voor je tijd hebt om tegenzin te ontwikkelen. Probeer dus vaste dagen en tijdstippen te vinden waarop je gaat sporten. Het liefst zijn dat natuurlijk dagen waarop je ook echt tijd hebt.

Bovendien behaal je daar meestal niet de meeste resultaten mee, wat ook weinig motivatie om te sporten geeft… Om die reden is het verstandig om gebruik te maken van een goed trainingsschema. Als je duidelijke aanwijzingen kunt volgen, ben je een stuk doelgerichter bezig. Dat is een stuk leuker! En bovendien geldt: sporten is al vermoeiend genoeg zonder dat je heel veel na moet denken.

Alles kan gaan vervelen. Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat je voor wat variatie zorgt in je sportroutine. Ben je bijvoorbeeld een krachtsporter, gooi dan elke zes weken je schema om. Dat is niet alleen leuker, het geeft ook meer resultaat. Bij andere sporten moet je soms wat creatiever zijn, maar er is altijd afwisseling mogelijk.

Leer een andere dans, of gebruik bij het zwemmen eens andere accessoires of oefen andere slagen. Zo hou je de boel uitdagend en interessant! Niets is motiverender dan zien dat je resultaten boekt! Het is daarom belangrijk om je voortgang goed bij te houden. Schrijf op hoe snel je loopt, hoe veel gewicht je hebt getild, of hoe veel baantjes je in dat uur getrokken hebt.

Neem niet aan dat je ‘vanzelf wel vooruitgang ziet’. Op een dag met wat minder motivatie is het fijn om de gegevens te kunnen zien en precies te kunnen volgen welke resultaten je al geboekt hebt. En ten slotte: maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om die prettige routine vol te houden.

Zorg dat je sportkleren al klaarliggen als je thuiskomt. Meal prep een fijne maaltijd voor na je work-out. Kies een sportschool in de buurt. In het begin lijkt dat misschien nog niet zo belangrijk: dan zit je immers nog boordevol motivatie. Maar tegen de tijd dat je moe en futloos begint te raken, is het lekker als er zo veel mogelijk vanzelf gaat.

De weegschaal kan soms je vijand zijn. Niets zo demotiverend als een gewicht dat eeuwig hetzelfde blijft… Maar let op, je gewicht kan beïnvloed worden door allerlei factoren zoals spiergroeispieren zijn zwaarder dan vet. Ook vocht vasthouden kan bijvoorbeeld veel invloed hebben. Het gewicht op de weegschaal zegt dus niet heel veel.

Dit betekent dus dat je spiermassa hebt gewonnen en vet bent verloren. Let dus niet alleen op de weegschaal, maar maak foto's en laat je vetpercentage regelmatig meten!.

Veel mensen vinden dat ze iets meer aan beweging zouden moeten doen. Toch blijkt het vaak lastig om deze gezonde gewoonte vast te houden. Wij hebben 12 tips om jezelf te motiveren om te gaan sporten! Oprichter van so, Chicken en het Broednest. Jelle maakt een leuker leven graag zo simpel mogelijk.

Laat je door niets of niemand van de wijs brengen. Als je op dit moment al regelmatig sport, hou deze gewoonte dan zeker vast. Zorg dat je niet bij het minste of geringste de handdoek in de ring gooit, maar blijf doorgaan en motiveer jezelf om regelmatig te sporten. Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van .

Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor! Je hebt al 80% van de prestatie geleverd als je jezelf zover hebt gekregen om naar de sportschool te gaan (of als je op je hardloopschoenen/skates/fiets buiten staat). Als je daar eenmaal bent hoef je alleen nog maar te sporten. Dwing jezelf om op pad te gaan en blijf niet op de bank hangen.

Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld iedere maandag en donderdag gaat sporten. Hou dit vervolgens zo goed mogelijk vast. Een techniek om jezelf te motiveren te gaan sporten is het opbouwen van een serie. Het is de kunst om de serie zo lang mogelijk te maken. Dus als je drie maanden trouw je schema volgt heb je een serie van 12 weken opgebouwd.

Kijk op welke momenten je meestal de tijd hebt om te sporten. Het kan lastig zijn om steeds in de middag te sporten omdat er zich dan eenvoudig dingen voor kunnen doen. Plan je sportmomenten bijvoorbeeld in de vroege ochtend of in de avonduren. Zo weet je zeker dat het meestal door kan gaan.

Bovendien maakt het sociale contact het sporten ook makkelijk. Jullie kunnen elkaar inspireren om toch nog even door te zetten als je geen zin meer hebt. Regelmatig sporten is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke gezondheid, maar ook erg belangrijk voor je geest. Wist je dat sporten één van de meest effectieve manieren is om te ontstressen? Bovendien kun je, door je lichaam sterk te maken en te houden, veel toekomstige problemen voorkomen.

wie regelmatig sport kan meer eten zonder aan te komen. Klamp je niet vast aan je gewicht als je enige maatstaaf. Als je vaker sport groeien je spieren, en spieren maken je zwaarder. Hou liever bij hoeveel gewichten je aan je apparaat hebt hangen, hoe ver je kunt rennen zonder de stoppen of hoeveel keer je kunt opdrukken.

Leer jezelf eerst de gezonde sportgewoonte aan voordat je gaat investeren in dure apparatuur of abonnementen. Je zult echt niet automatisch gaan sporten als je dure hardloopschoenen hebt aanschaft. Leer jezelf eerst aan om regelmatig te sporten (zoals beginnen met hardlopen), dan komen die apparaten en abonnementen later wel. Val je regelmatig uit je gezonde sportgewoonte? Zoek dan uit waarom.

Je hoeft niet van de één op de andere dag in topconditie te zijn. Begin klein en geef je lichaam de kans om te wennen. Je zult zien dat je in korte tijd veel vooruitgang kunt boeken als je je lichaam niet overbelast. Zie het fit worden als een proces dat tijd nodig heeft.

Zie sporten als een investering in je eigen lichaam en geest. Ga voor jezelf en maak je niet te druk om wat anderen vinden. Het is jouw lichaam en jij wilt gezond leven. Wil je leren hoe je binnen een paar weken zichtbare buikspieren ontwikkelt, en je lichaam in goede conditie kunt brengen met slimme korte oefeningen? Bekijk dan deze tips… Ontdek hoe goed jij in je vel zit.

HOE krijg je motivatie als je GEEN zin hebt om te sporten? Ik voel je. Ik snap je. Sterker nog, ik heb die dagen ook. Gemotiveerd blijven (zeker nu alle sportscholen dicht zijn en je zelf ‘moet aanknooien’ thuis) is moeilijk. Daarom probeer ik mezelf op dit soort dagen op te peppen met kleine trucjes.

Ja, ik ga motivatieglitter in je gezicht smijten. Wil je lekkerder in je vel zitten? Meer energie hebben? Je over een paar weken al een ander mens voelen? Ja? Oké, tijd om de vraag te beantwoorden. Hoe krijg je (weer) plezier in sporten? Door simpele, kleine mindgames bij jezelf toe te toepassen.

Open Spotify, zoek op gym songs/motivation/beast mode WHATEVER, pak de vetste songs en maak voor jezelf een playlist. Die mixtape met inspirerende nummers waardoor je zin krijgt om te bewegen is je basis. Trust me: je mind is heel snel te tricken met muziek waar je blij van wordt. Bedenk je wat je weer wilt oppakken of waar je goed in wilt worden.

Nike heeft hele vette hardloopfilmpjes, net als Hoka One One. Meer krachttraining? Billen trainen? Ga op Instagram op zoek naar iemand die je inspireert en kijk daar gewoon even tien filmpjes van om in the mood te komen. Begin met online klasjes volgen via Instagram. De lesjes op de volgende accounts zijn echt heel leuk.

Maak een planning voor jezelf. Zorg voor vaste dagen, hierdoor wordt sport een gewoonte. Je hoeft er niet meer over na te denken. De woensdag is bijvoorbeeld jouw vaste dag om te gaan hardlopen. Hierdoor wordt dit jouw eigen ritueel. Woensdag = hardloopdag. Maak een duidelijk doel. En nee: tien kilo afvallen is een slecht doel.

‘Deze week wil ik minimaal drie keer een uurtje bewegen’ is een haalbaar doel. Of: ‘De komende maand wil ik meer groenten eten’. Vaak wordt sporten eentonig als je nergens naartoe werkt. Door een doel te maken kun je ergens naartoe werken. Je boekt progressie. Het gevoel van groei kan je ongelofelijk motiveren om door te gaan en te blijven sporten.

Meten = weten. Pak de weegschaal, schrijf je beginpunt op. Stop de weegschaal nu weer ver achterin een kast en zet in je agenda dat je ‘m er pas na twee weken weer uit mag halen. Spreek met jezelf af dat je om de week bij jezelf meet hoe je progressie gaat.

Latest Posts

Prenatale Kinesist

Published Jun 22, 24
7 min read

Wat Is Een Thaise Olie Massage

Published Jun 16, 24
7 min read

Auto Inkoop Rotterdam – Snelle Verkoop

Published May 25, 24
8 min read