Blogs: Decorate your home

Linkbuilding Uitbesteden - 100% Whitelabel Linkbuilding - Linkbuilding

Published Feb 15, 22
8 min read

Wat Kost Linkbuilding - Ontdek Het Hier - Linkbuilding

Hoog scoren in Google? Bel +32 495/21 45 83 en kies voor  Linkbuilding

Dat is soms niet direct aan de website of het artikel te zien, ook niet voor Google. Daarom geeft Google bij zoekopdrachten in dit soort velden altijd voorrang aan bronnen waarvan de kwaliteit en de autoriteit op dit gebied extra zijn gewaarborgd. Wat we kunnen leren van E.A.T. De belangrijkste les uit het bovenstaande (en mijn persoonlijke ervaring) is dat Je website vullen met kwalitatief goede content is één, maar Google (en de zoeker) moet er ook op kunnen vertrouwen dat het hout snijdt wat je in dat artikel verkondigt.

Zelfs bij een onderwerp dat niet YMYL-gerelateerd is, neem je iets eerder van iemand aan wanneer die persoon een betrouwbare uitstraling heeft. Hetzelfde geldt voor een website. Hoe kom je aan dat vertrouwen? Dat is waar backlinks in beeld komen. Hoe belangrijk is linkbuilding nou echt? De En het aantal backlinks richting een site geeft Google een indicatie van die populariteit.

Geen wonder dat Wikipedia op zoveel zoektermen zo hoog scoort. Die link is als het ware een “stem” van die website dat jij weet waar je het over hebt. En een stem van Wikipedia (overigens vrijwel onmogelijk om te krijgen) legt meer waarde in de weegschaal dan van de bakker op de hoek.

In zoekmachine optimalisatie worden met backlinks vooral de links bedoeld die vanaf een andere website naar jouw pagina verwijzen. Zoals we hierboven hebben gezien, geeft die andere website daarmee als het ware een stem aan jouw content. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij links naar producten, waarbij de verwijzer een bedrag krijgt voor iedere klant die dat voor de ander oplevert - Tier linkbuilding.

Veel interne links naar een bepaalde pagina zijn voor Google namelijk een duidelijk signaal dat die pagina belangrijk is. Meer daarover heb je kunnen lezen in het hoofdstuk over de structuur van je website. Dus: De teksten “dit is een externe link” en “dit is een interne link” in dit voorbeeld staan bekend als Voor je vindbaarheid op een bepaald zoekwoord is het van grote waarde wanneer die ankertekst dat woord bevat.Ook Je ziet hier welke van jouw pagina’s het meeste links hebben gekregen (een indicatie voor welke content populair is en waar je meer van zou kunnen maken), welke websites naar jou linken en naar welke van je pagina’s je zelf het meeste interne links hebt geplaatst (Linkbuilding Bureau). Let wel: je krijgt hiermee alleen een overzicht van links naar jouw website.

Linkbuilding Uitbesteden? Geef Je Website Een Boost! - Linkbuilding

Vroeger kon het prima werken om ergens een grote hoeveelheid links naar jouw website te kopen. Bijvoorbeeld vanuit Azië, waar je voor een klein bedrag tientallen of zelfs honderden links naar jouw site kon kopen. Eerder in deze gids hebben we al gezien dat dit bekend staat als “black hat SEO”, omdat het probeert Google voor de gek te houden.

We streven daarom naar een Een goed, natuurlijk backlink profiel: (verwijzingen naar jouw website omdat die andere website jouw artikelen oprecht goed vond of om een andere reden zelf naar je wilde verwijzen). Dit is waarom kwalitatief uitstekende content zo belangrijk is. Als je het beste en meest interessante artikel over een onderwerp op het internet hebt, zullen mensen er vanzelf naar verwijzen.

Die site zal namelijk niet zomaar verwijzen naar iedereen die ervoor betaalt, omdat de eigen goede naam dan te grabbel wordt gegooid. Vandaar dat een backlink van een willekeurige website uit India niet kwalificeert als “goede backlink”. (Tenzij die website toevallig India’s autoriteit in jouw branche is). Als er meer websites naar jou blijven verwijzen, is dat voor Google een teken dat je relevantie blijft leveren.

Hoewel nofollow links dus geen directe stem aan je website geven, zijn ze wel van belang voor een goed backlinkprofiel. Google “verwacht” namelijk dat je profiel nofollow links bevat. Denk hier bijvoorbeeld aan links van social media-kanalen of bepaalde bedrijfsgidsen. Het is niet alleen fijn dat je extra bezoekers overhoudt aan de links naar je site.

Een groot teken van vertrouwen dus. Zoals ik al schreef, is het optimaal als de link staat onder een ankertekst met het zoekwoord waar jouw pagina op probeert te scoren. Dat geldt ook voor interne links die je zelf plaatst. Zo is een verwijzing naar onze pagina met SEO-nieuws met de juiste ankertekst dus waardevoller dan wanneer ik simpelweg zo schrijven dat je er hier meer over kunt lezen.

Domein autoriteit & pagina autoriteit, Verschillende tools voor SEO zoals Moz drukken de waarde van een website uit in domein autoriteit. Deze waarde ligt tussen 0 en 100. Naast de verschillende domeinen en het aantal links dat er naar de website linkt wordt deze waarde vastgesteld op basis van nog veel meer factoren.

Linkbuilding Uitbesteden? - Ontdek Jouw Groeikansen - Linkbuilding

De reden is simpel: er zijn nog niet veel links verzameld naar de website. En vaak is er ook nog maar weinig content (Linkbuilding). Let op dat het hierbij wel om een nieuwe website gaat. Een website met een nieuwe vormgeving kan de huidige domein autoriteit behouden door 301’s te gebruiken.

Met behulp van een 301 link je de oude pagina naar de nieuwe variant. Op die manier behoudt de pagina zijn waarde. De pagina autoriteit is hetzelfde als de domein autoriteit, alleen geldt de pagina autoriteit voor één bepaalde subpagina binnen de website en de domein autoriteit voor alle pagina’s (het gehele domein).Dat wil zeggen een profiel dat zowel bestaat uit linkjes via verschillende kanalen als een profiel dat geleidelijk wordt opgebouwd. Dat komt omdat sommige websites probeerden om via trucjes een hoge positie in de zoekmachine te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van duizenden links in één keer. Links verzamelen, Bij het verzamelen van links naar je website zijn er veel verschillende factoren die een rol spelen.

Je kunt Open Site Explorer gebruiken om dit te controleren.: als je website over auto’s gaat, is het niet zinvol om een link te ontvangen van een website van bijvoorbeeld een hovenier. Het streven is naar een link die gaan over hetzelfde onderwerp als jouw website.: een link die midden op een pagina staat in een stuk tekst heeft meer waarde dan een link in een lijst met linkpartners.: dit is de tekst die wordt gebruikt voor de link (de tekst die je aan kunt klikken).

Als Google de link oldtimers ziet in een stuk tekst, dan verwacht Google dat het onderwerp van de pagina waarnaar de link verwijst over oldtimers gaat. Meer weten over linkbuilding? Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met linkbuilding? Bel ons op 0318 – 240 240, vraag een vrijblijvende linkbuilding scan aan of bekijk onze succesverhalen.

1. Wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het actief verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw website. Het doel van linkbuilding is om een hogere waardering voor zoekmachines zoals Google te behalen en daarmee hoger te ranken op bepaalde zoekwoorden. Backlinks zijn voor Google een belangrijk signaal om relevantie en autoriteit te bepalen.

Linkbuilding Uitbesteden - Wat Kost Linkbuilding Bij - Linkbuilding

De manier waarop Google naar backlinks kijkt is redelijk veel veranderd in de afgelopen 10 jaar. De kwaliteit en relevantie van de links is steeds belangrijker geworden. Een natuurlijk linkprofiel heeft een gezonde verdeling in ankerteksten en tussen het aantal backlinks en het aantal domeinen waar deze backlinks vandaan komen.

Een zoekmachine hecht grote waarde aan het aantal relevante inkomende links naar een website. De theorie hierachter is vrij simpel. Zoekmachines zien deze links als stemmen voor een website. Des te meer stemmen de website ontvangt, des te belangrijker deze moet zijn volgens de zoekmachines. Immers, waarom zouden mensen anders de moeite nemen om naar jouw website te verwijzen (linken).

Gaat jouw website over dierenvoeding, dan is een stem van de dierenarts meer waard dan die van de fietsenmaker. Dit is wat we bedoelen met relevante backlinks. Linkbuilden helpt om de posities van je zoekwoorden te verbeteren als de landingspagina’s technisch in orde zijn en goede content bevat. De zoekwoorden van je doelgroep kunnen gevonden worden met behulp van een zoekwoorden onderzoek.

2. Manieren van linkbuilding Nu we weten wat linkbuilding is is het tijd om te leren hoe je het uitvoert. Hoe kom je aan backlinks? Er zijn verschillende manieren van linkbuilding te onderscheiden. Ieder met zijn eigen voor en nadelen. Ga bij linkbuilding altijd voor een combinatie van manieren voor een gevarieerd linkprofiel.

Hierbij ga je zelf verwijzingen naar jouw website plaatsen op het internet. Er zijn veel bedrijvengids websites waar je zelf jouw onderneming aan kan toevoegen. Voorbeelden hiervan zijn blog comments en social media profielen. Dit type links zijn minder waard in SEO perspectief omdat ze zelf zijn aan te maken.Dit proces noemen we: Outreach. Hierbij benader je andere websites met de vraag of zij naar jouw domein, pagina of specifiek artikel willen linken. Het lastige bij deze manier is dat het veel tijd kost en er geen garrantie is dat het nieuwe backlinks oplevert. Daarnaast zijn website eigenaren zich ervan bewust dat een backlink waarde heeft en zullen daarom snel vragen om een vergoeding.

Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022 - Linkbuilding

Bijvoorbeeld door goede allesomvattende content te maken waarbij andere website eigenaren hiernaartoe willen verwijzen. Denk aan unieke informatie, interresante infographics en weetjes. Volgens de richtlijnen van Google zouden alle backlinks onder verdiende backlinks moeten vallen. Zo kan het algoritme namelijk bepalen welke websites en pagina’s relevant zijn. Het creeren van content waar anderen naar willen linken kent soms de vakterm linkbait.

More from Bouw algemeen, Meubelen

Navigation

Home

Latest Posts

Sfeerverlichting Tent

Published Dec 09, 22
6 min read

Fitness Stepper

Published Dec 09, 22
6 min read

Mh Personal Training

Published Dec 09, 22
6 min read